Hindbærsorbet
23. august 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Afslut sommermiddagen med en kugle frisk og syrlig sorbet.
Bemærk
Frysetid: Ca. 45 minutter på ismaskine.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud. Læg vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med vand og sukker, og lad det koge op. Rør rundt, til sukkeret er smeltet.
Hæld hindbærrene i en anden gryde, og lad dem koge op i 1 minut.
Tag sukkerlagen af varmen, kassér vaniljestangen, og tilsæt glukosesirup. Hæld sukkerlage og hindbær i en blender, og kør til jævn konsistens.
Sigt evt. hindbærsorbet-massen igennem en fintmasket si, så kornene sies fra.
Kør massen på en ismaskine, eller hæld sorbeten i en skål, og sæt den i fryseren. Husk at røre i den med jævne mellemrum, til den har konsistens som sorbet.
Servér hindbærsorbet i små skåle, og top med knuste cookies/marengs og friske hindbær. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk