Hindbærsnitter deluxe med crumble og lys chokolade
22. august 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Giv de klassiske hindbærsnitter nyt liv med sprød smuldredej, friske hindbær og chokoladestriber.
Bemærk
Bagetid: 45 minutter. Afkøling i alt: 2½ time.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker. Rør mel i, og tryk dejen ud i et jævnt lag i bunden af en bageform beklædt med bagepapir.
Sæt kagebunden på køl i ½ time.
Forvarm ovnen til 175°. Bag kagebunden i ovnen i 15 minutter.
Bland mel, muscovadosukker, havregryn og salt i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene til en grov smuldredej.
Smør hindbærmarmelade på den forbagte kagebund, og drys de friske hindbær ovenpå. Fordel smuldredejen over hindbærrene i et jævnt lag.
Bag kagen i ovnen i 30 minutter, til smuldredejen er gylden. Sæt bageformen på en rist, så kagen bedre kan køle af, og sæt herefter kagen i køleskabet i 2 timer.
Skær kanterne af den afkølede kage hele vejen rundt, og skær den herefter ud i pæne, aflange snitter.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Dekorér hindbærsnitterne med den smeltede chokolade, og drys med frysetørrede hindbær. Pynt evt. med spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Andre varianter
Der findes et hav af gode hindbærsnitteopskrifter. Den bedste opskrift på de klassiske hindbærsnitter finder du her.
Du kan også altid bare skifte hindbærmarmeladen ud med solbærmarmelade eller lemoncurd.
En helt anden og lækker variant er disse karamelsnitter med chokolade. Kun fantasien sætter grænser. God fornøjelse!