Hindbærsnitter

Bag hindbærsnittter af gode råvarer, og læg dem sammen med hjemmelavet hindbærmarmelade. Så er der garanti for saftighed og god smag.

Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, mandelmel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.
Bland hindbær, rørsukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter. Hæld marmeladen over i et glas, og afkøl helt.
Tænd ovnen på 200º. Del dejen i 2 lige store stykker. Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul hvert dejstykke tyndt ud med en kagerulle til en aflang firkant.
Læg det ene stykke dej på en bageplade med bagepapir. Smør hindbærmarmelade på dejstykket i et jævnt lag, og læg det andet stykke dej oven på det første. Prik i overfladen af dejen med en gaffel, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er let gylden. Lad kagen køle helt af.
Pres saften af citronen. Rør flormelis, citronsaft og smør sammen til en tyk glasur.
Smør glasuren ud over kagen, og drys evt. med frysetørrede hindbær. Lad glasuren størkne, og skær kagen ud i pæne snitter med en god, skarp kniv.

Tip!

Mandelmel kan købes fx hos Specialkøbmanden. Men du kan også nemt lave dit eget mandelmel ved at smutte 50 g mandler og hakke dem til helt fint mel i en foodprocessor eller minihakker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
18. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar