Hindbærsnitte-tærte

24. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Er du også vild med hindbærsnitter? Så vil du elske denne hindbærsnitte-tærte med marcipan og crumble.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel og flormelis sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem i melet med fingrene. Tilsæt ægget, og ælt dejen hurtigt sammen. Læg dejen i en frysepose, tryk den flad, og lad den hvile ½ time i køleskabet.
Skyl æblet, og riv det groft. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret på et skærebræt, så kornene fordeles. Hæld revet æble, vaniljesukker, sukker, hindbær og evt. et par skefulde vand i en gryde, og kog det i 6-7 minutter. Tag gryden af varmen, og afkøl.
Riv marcipanen groft, og bland den i hindbærfyldet sammen med mandelmel og fintrevet citronskal. Konsistensen skal være som grød, så tilsæt lidt mandelmel, hvis fyldet er for flydende.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær smørret i tern. Smuldr smør og mel sammen i en skål med fingrene. Tilsæt farin, og bland det godt sammen.
Rul tærtedejen ud til ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, og skær kanten af, så den bliver helt skarp. Forbag tærtebunden i ovnen i 12 minutter. Skru ovnen ned på 180°.
Hæld hindbærfyldet i den forbagte tærtebund. Fordel crumblen henover, og bag hindbærsnitte-tærten i ovnen i 18-20 minutter, til crumblen er gylden og færdigbagt. Afkøl kagen i formen på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og vand i en skål. Fordel glasuren over den afkølede hindbærsnitte-tærte, og drys med frysetørrede hindbær og krymmel. Top tærten med friske hindbær lige inden servering.

Tip!

En anden måde at lave fyldet på er at rive 1 æble og blande det med 300 g friske hindbær og vende det med revet marcipan og mandelmel. Fordel det på den færdigbagte bund med en ske.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar