Hindbærsnegle med vanilje og marcipan
Kanelsnegle kender alle, men disse fine søstre med lyserød hindbærremonce og pynt vil helt sikkert også vække lykke, når de deles ud.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
stk.
- gær
- 25 g
- sødmælk
- 2 dl
- smør
- 50 g
- æg + lidt til pensling
- 1
- sukker
- 50 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- salt
- ¼ tsk.
- hvedemel
- 475 g
Hindbærremonce
- marcipan
- 75 g
- blødt smør
- 75 g
- hindbærmarmelade
- 75 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
Lyserød glasur
- flormelis
- 75 g
- vand
- 2 spsk.
- lyserød konditorfarve
- 2 dråber
- frysetørrede hindbær
- 2 spsk.
Sådan gør du
Rør smuldret gær ud i mælken i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle en smule af. Rør smeltet smør i gærblandingen sammen med æg, sukker, vaniljesukker og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør/ælt dejen godt, til den er blank og smidig. Måske skal du ikke bruge alt melet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hindbærremonce
Riv marcipan på et rivejern. Pisk marcipan, smør, hindbærmarmelade og vaniljesukker sammen med en elpisker.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en aflang firkant, som er ca. ½ cm tyk. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i skiver, som er ca. 2½ cm tykke. Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Lyserød glasur
Rør flormelis, vand og konditorfarve sammen til en tyk glasur. Dekorér sneglene med glasur, og drys straks med frysetørrede hindbær.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner