Hindbærsnegle med vanilje og marcipan

Kanelsnegle kender alle, men disse fine søstre med lyserød hindbærremonce og pynt vil helt sikkert også vække lykke, når de deles ud.

Hindbærsnegle med vanilje og marcipan
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

stk.
gær
25 g
sødmælk
2 dl
smør
50 g
æg + lidt til pensling
1
sukker
50 g
vaniljesukker
1 tsk.
salt
¼ tsk.
hvedemel
475 g

Hindbærremonce

marcipan
75 g
blødt smør
75 g
hindbærmarmelade
75 g
vaniljesukker
1 tsk.

Lyserød glasur

flormelis
75 g
vand
2 spsk.
lyserød konditorfarve
2 dråber
frysetørrede hindbær
2 spsk.

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i mælken i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle en smule af. Rør smeltet smør i gærblandingen sammen med æg, sukker, vaniljesukker og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør/ælt dejen godt, til den er blank og smidig. Måske skal du ikke bruge alt melet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Hindbærremonce

Riv marcipan på et rivejern. Pisk marcipan, smør, hindbærmarmelade og vaniljesukker sammen med en elpisker.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en aflang firkant, som er ca. ½ cm tyk. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i skiver, som er ca. 2½ cm tykke. Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Lyserød glasur

Rør flormelis, vand og konditorfarve sammen til en tyk glasur. Dekorér sneglene med glasur, og drys straks med frysetørrede hindbær.

Tip!

Sneglene er fryseegnede, så bag dem gerne god tid i forvejen, og gem dem i fryseren. Vent dog med at pynte dem med glasur til den dag, de skal spises.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'