Hindbærsnegle med vanilje og marcipan

Kanelsnegle kender alle, men disse fine søstre med lyserød hindbærremonce og pynt vil helt sikkert også vække lykke, når de deles ud.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i mælken i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle en smule af. Rør smeltet smør i gærblandingen sammen med æg, sukker, vaniljesukker og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør/ælt dejen godt, til den er blank og smidig. Måske skal du ikke bruge alt melet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Riv marcipan på et rivejern. Pisk marcipan, smør, hindbærmarmelade og vaniljesukker sammen med en elpisker.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en aflang firkant, som er ca. ½ cm tyk. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Rul dejen stramt sammen, og skær den ud i skiver, som er ca. 2½ cm tykke. Sæt sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Rør flormelis, vand og konditorfarve sammen til en tyk glasur. Dekorér sneglene med glasur, og drys straks med frysetørrede hindbær.

Tip!

Sneglene er fryseegnede, så bag dem gerne god tid i forvejen, og gem dem i fryseren. Vent dog med at pynte dem med glasur til den dag, de skal spises.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar