Hindbærscones med hvid chokolade
24. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Velkommen til "afternoon tea"! Skal du dække op til engelsk tebord, må du ikke glemme scones – en kendt klassiker, som du hurtigt og nemt kan smide sammen. I disse lækre scones gemmer sig både hindbær og hvid chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt, sukker, kardemomme og vanilje sammen i en skål.
Smuldr smørret sammen med de øvrige ingredienser med fingrene.
Pisk æg og yoghurt sammen i en skål med et piskeris, og vend det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser.
Hak chokoladen, og arbejd forsigtigt hindbær og chokolade ind i dejen. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer.
Tryk dejen flad med fingrene på et meldrysset bord. Brug en udstikker, og stik runde scones ud. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag sconesene i ovnen i ca. 20 minutter, og lad dem køle af.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur i en lille skål. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis glasuren er for tyk. Fordel glasuren over sconesene.
Tip!
Har du ikke hindbær i fryseren? Du kan også bruge frosne skovbær, blåbær eller jordbær i sconesene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk