Hindbærroulade
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En klassisk hindbærroulade er smagen af barndom. Blød, lækker og alt for nem at spise mange stykker af!
Bemærk
Afkøling: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld hindbær, syltesukker og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 10 minutter under jævnlig omrøring, til det har konsistens som marmelade. Tag gryden af varmen, hæld marmeladen på et glas, og sæt på køl, til marmeladen er helt kold.
Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i 5-7 minutter.
Bland kartoffelmel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen. Tilsæt olie, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er ensartet og luftig.
Hæld dejen ud på bagepapiret, og smør den ud med en palet i et jævnt lag, så den danner en stor firkant på ca. 35 x 30 cm. Bag rouladebunden i ovnen i 7-8 minutter, til den er let gylden.
Tag rouladebunden ud af ovnen, og vend den ud på et nyt stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fjern bagepapiret fra bunden, mens den stadig er lun. Rul rouladen sammen med bagepapiret omkring, og lad den køle let af.
Fold rouladebunden ud, og smør hindbærmarmelade ud på bunden i et jævnt lag. Rul rouladen sammen på den korte led, læg den med samlingen nedad, og sæt den på køl i 2 timer før servering.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Hæld fløden i en skål, tilsæt vaniljeflormelis, og pisk det til blødt skum med en elpisker. Skær rouladen i skiver, og servér med vaniljeflødeskum. Pynt evt. med frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk