Hindbærparfait med mørk chokolade

19. juli 2023 af .

Foto: Peter Kam

Sommerens syrligt-søde hindbær forenet med mørk chokolade giver en fremragende is, som smager godt alene eller sammen med sprøde vafler.

Bemærk
Frysertid: Mindst 6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Kog hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Skru ned til middel varme, og småkog i 5 minutter. Pres hindbærkompotten igennem en finmasket si, så kernerne sorteres fra, og der kun er den rene saft tilbage. Lad hindbærsaften køle af i 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelis. Pisk æggeblommer og vaniljeflormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål.
Rør den afkølede hindbærsaft i æggemassen. Vend herefter forsigtigt hindbær-ægge-blandingen sammen med flødeskummet til en ensartet iscreme. Hak chokoladen groft, og vend den i iscremen.
Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer (gerne natten over). Lav kugler af isen, og drys med frysetørret hindbær. Servér i skåle eller i vafler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar