Hindbærmoussekage med sprød kiksebund

En moussekage kan være lidt svær at lave, men her får du en opskrift på en lækker hindbærmoussekage med kiksebund, som nok skal lykkes.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter
lagkageplast

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og beklæd siderne med lagkageplast.
Knus kiks og sukker i en foodprocessor. Smelt smør, og rør det sammen med de knuste kiks. Fordel massen jævnt i springformen, og pres den godt sammen, så den dækker formens bund.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne bær. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.
Mos de kogte bær igennem en si over en skål – du skal kun bruge saften. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den lune bærsaft i skålen, til den smelter. Lad massen køle af, til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i bærsaften i skålen, og vend dernæst forsigtigt bærsaften i det resterende flødeskum.
Fordel hindbærmoussen over bunden i springformen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer, så moussen kan sætte sig.
Frigør forsigtigt moussekagen fra kageformen. Pynt med friske blåbær og frysetørrede hindbær, og servér.

Tip!

Ved at smelte husblassen i den varme bærsaft undgår du klumper.

Sørg for, at temperaturforskellen på bærsaften og flødeskummet ikke er for stor ved først at vende en smule flødeskum i saften. Herefter kan du let vende flødeskum og bær sammen, uden at husblassen trevler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
4. april 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar