Hindbærmarmelade med ribs og lime

10. august 2018 af .

Foto: AOP

Mix hindbærrets sødme med den fine syrlighed fra ribs og lime. De fine tørrede hibiscusblade giver også syrlighed, og samtidig bidrager de til den flotte røde farve.

Bemærk
Trækketid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hindbær, ribs og hibiscusblade med syltesukker, og lad det trække i 1 time.
Varm det meget langsomt op i en gryde, til det knap når kogepunktet. Lad det småsimre i 10 minutter. Fjern evt. det skum, der dannes langs kanten.
Riv skallen, og pres limefrugten. Tilsæt limeskal og -saft, og smag på syltetøjet.
Lav en stivelsesprøve på en lille tallerken, og stil den i køleskabet. Se, om tykkelsen er tilpas, ellers kom lidt mere af syltesukkeret i, og kog igen i 4-5 minutter.
Kom det på rene, skoldede glas, og luk dem med film, syltepapir og/eller skoldede låg. Opbevares på køl efter åbning.

Tip!

Hibiscusbladene kan undværes, hvis du ikke kan få fat i dem. De fås fx online hos asatrading.dk og i deres bod i Torvehallerne i København.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar