Hindbærmarmelade med ribs og lime
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Mix hindbærrets sødme med den fine syrlighed fra ribs og lime. De fine tørrede hibiscusblade giver også syrlighed, og samtidig bidrager de til den flotte røde farve.
Bemærk
Trækketid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hindbær, ribs og hibiscusblade med syltesukker, og lad det trække i 1 time.
Varm det meget langsomt op i en gryde, til det knap når kogepunktet. Lad det småsimre i 10 minutter. Fjern evt. det skum, der dannes langs kanten.
Riv skallen, og pres limefrugten. Tilsæt limeskal og -saft, og smag på syltetøjet.
Lav en stivelsesprøve på en lille tallerken, og stil den i køleskabet. Se, om tykkelsen er tilpas, ellers kom lidt mere af syltesukkeret i, og kog igen i 4-5 minutter.
Kom det på rene, skoldede glas, og luk dem med film, syltepapir og/eller skoldede låg. Opbevares på køl efter åbning.
Tip!
Hibiscusbladene kan undværes, hvis du ikke kan få fat i dem. De fås fx online hos asatrading.dk og i deres bod i Torvehallerne i København.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk