Hindbærmarmelade med gin
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Brug syltesukker til nemt og hurtigt at lave din egen hindbærmarmelade. Det kræver hverken specielt udstyr eller kundskaber. Den her er smagt til med gin, som giver et spændende pift til smagen. Er det sæson, kan marmeladen selvfølgelig laves med friske bær, men de frosne er en let genvej til ren køkkenlykke.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det trække i 5 minutter.
Opvarm blandingen til kogepunktet, og lad det snurre ved middel varme i 7-10 minutter.
Fjern det skum, der ligger i overfladen, og rør gin i hindbærmosen.
Varm marmeladen igennem, læg låg på gryden, og stil den til afkøling, f.eks. i køleskabet. Smag til med almindelig sukker.
Hæld marmeladen på et skoldet glas, og opbevar den køligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk