Hindbærkoldskål med lakridscrumble
30. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hindbær giver koldskålen den fineste lyserøde farve og en sødsyrlig smag. En herlig opgradering af en elsket sommerdessert!
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pisk citronskal, æggeblommer, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt kærnemælken, og pisk igen.
Skyl hindbærrene, og hæld dem i koldskålen. Blend det hele sammen med en stavblender, til koldskålen er flot og ensartet lyserød. Smag koldskålen til, og sæt den på køl i 1 time før servering.
Tænd ovnen på 180°. Bland mel, havregryn, sukker, lakridspulver og salt sammen i en skål, og smuldr smørret i til en grov crumble.
Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den gylden i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl helt.
Anret hindbærkoldskålen i skåle eller dybe tallerkener, og drys med lakridscrumble og frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk koldskål