Hindbærkage

8. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Hindbærkagen er bagt med smagsneutral olie i stedet for smør, og det giver en mere let og saftig kage.

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, 20 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bradepanden.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld dem i en røreskål sammen med æg og sukker. Riv skallen på citronerne fint, og gem citronerne til senere.
Hæld citronskallen i skålen, og pisk det hele sammen med en elpisker, til det er cremet, og sukkeret er opløst. Tilsæt olie lidt ad gangen under konstant piskning. Rør kærnemælk i dejen.
Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver, natron og salt i en skål, og vend det i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i bradepanden, og fordel hindbær og mandelflager på toppen. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er let gylden og gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen. Prik huller i overfladen med en gaffel, og dryp saften fra den ene citron ud over kagen. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Skær kagen i firkantede stykker, og servér med et drys sigtet flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Hvornår er hindbær i sæson?

Når sommeren rigtigt får fat i det danske land, er det tid til at gå på hindbærrov. De syrligt søde bær er i sæson fra cirka midten af juli og resten af sommeren, og der er næsten ikke noget som succesen ved at finde og plukke sine egne smagfulde bær.

Mindre kan dog også sagtens gøre det, og de fleste supermarkeder har året rundt også friske hindbær på lager – og den noget billigere variant fra frost, som også er superfin, hvis de røde bær for eksempel skal bruges til en hjemmebagt hindbærkage.

Derfor skal du bruge hindbær i dine kager

Har du hindbær på lager, er det oplagt at fremtrylle en lækker kage til gæsterne eller familien. Det gode ved bær i bagværk er, at du næsten altid er garanteret et lækkert resultatet, fordi bærrene afgiver saft til kagedejen. Derudover komplimenterer den syrlige smag fra for eksempel hindbær den søde kagedej helt perfekt og giver dermed en afstemt smagsoplevelse.

Opskrift på nem hindbærkage 

Det behøver på ingen måde være svært at lave en dejlig hindbærkage! Faktisk er det en af de kager, som hurtigt både ser ud og smager af meget, selvom den ikke har krævet oceaner af timer i køkkenet. Opskriften på hindbærkage her ovenover er lige til at gå til – og så er den så let at lave, at det næsten ikke kan gå galt.

En anden fordel ved denne opskrift på hindbærkage er, at den er god, hvis du skal lave kage til mange mennesker. Den laves nemlig i en bradepande, så det er nemt at skalere mængden op og lave dobbeltportion – uden det kræver ret meget ekstra forberedelsestid.

Sådan kan du nemt variere din hindbærkage 

En anden fordel ved at kaste dig over en hindbærkage er, at den kan varieres i noget nær det uendelige. Hindbær går godt sammen med et hav af andre ingredienser, så vil du peppe kagen lidt op, så kan du prøve at kombinere de smagfulde bær med for eksempel lakrids eller chokolade. Du kan nemlig let tilføje lidt lakridspulver eller chokoladestykker til dejen herover, eller lade bærrene indgå enten i – eller som pynt på – en klassisk chokoladekage. Skal det være ekstra festligt, kan du også trylle hindbærrene om til en mousse, som vil passe perfekt imellem to saftige chokoladebunde.

Hindbær går selvsagt også godt sammen med andre bær, så du kan også eksperimentere med at blande dem med for eksempel jordbær eller blåbær. Ofte kan de forskellige typer bær også erstatte hinanden i en kage som denne type. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar