Hindbærfromage

1. august 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Du kender sikkert desserten citronfromage. Her er den klassiske dessert i lyserød forklædning, fordi den er spækket med lækre hindbær.

Bemærk
Hviletid, fromage: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Det er vigtigt, at sukkeret er helt opløst, så fromagen ikke knaser.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker. Skyl 1 af citronerne, og riv skallen helt fint. Pres herefter saften af alle citronerne.
Skyl hindbær, hvis du bruger friske, og blend dem i en blender sammen med citronsaft og -skal. Sig evt. hindbærblandingen igennem en sigte for at frasortere kernerne.
Smelt langsomt husblassen i en gryde i det vand der hænger ved. Tag gryden af varmen, og rør den smeltede husblas ud i hindbærblandingen i en skål.
Pisk fløden til en blød skum i en skål med en elpisker. Rør hindbærblandingen i æggeblommerne, og vend herefter forsigtigt flødeskummen i.
Vend til sidst de piskede æggehvider i fromagen, men vær forsigtig, så du ikke slår luften ud. Fordel fromagen i en stor skål, og lad den hvile i køleskabet i mindst 3 timer.
Skyl hindbær, og hak pistacienødder groft. Pynt fromagen med begge dele, og servér straks.

Tip!

Fromagen kan laves dagen i forvejen, men den holder sig dog kun i et døgn i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar