Hindbærfromage
1. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Du kender sikkert desserten citronfromage. Her er den klassiske dessert i lyserød forklædning, fordi den er spækket med lækre hindbær.
Bemærk
Hviletid, fromage: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Det er vigtigt, at sukkeret er helt opløst, så fromagen ikke knaser.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker. Skyl 1 af citronerne, og riv skallen helt fint. Pres herefter saften af alle citronerne.
Skyl hindbær, hvis du bruger friske, og blend dem i en blender sammen med citronsaft og -skal. Sig evt. hindbærblandingen igennem en sigte for at frasortere kernerne.
Smelt langsomt husblassen i en gryde i det vand der hænger ved. Tag gryden af varmen, og rør den smeltede husblas ud i hindbærblandingen i en skål.
Pisk fløden til en blød skum i en skål med en elpisker. Rør hindbærblandingen i æggeblommerne, og vend herefter forsigtigt flødeskummen i.
Vend til sidst de piskede æggehvider i fromagen, men vær forsigtig, så du ikke slår luften ud. Fordel fromagen i en stor skål, og lad den hvile i køleskabet i mindst 3 timer.
Skyl hindbær, og hak pistacienødder groft. Pynt fromagen med begge dele, og servér straks.
Tip!
Fromagen kan laves dagen i forvejen, men den holder sig dog kun i et døgn i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk