Hindbær-cheesecakesnitter
10. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Sprød kiksebund, cremet ostefyld, syrlige hindbær og sød crumble. Dét er opskriften på den perfekte cheesecake-snitte!
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 28 x 18 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Knus kiksene til fine krummer i en blender. Smelt smørret.
Rør kiksekrummer, smør, farin og salt sammen i en skål.
Læg bagepapir i formen, og tryk kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag.
Pisk flødeost, sukker og fintrevet citronskal cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Hæld flødeostecremen over kiksebunden, og fordel hindbærrene på cremen. Bag cheesecaken i ovnen i 10 minutter.
Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en grov smuldredej.
Tag cheesecaken ud af ovnen, og drys smuldredejen over kagen. Sæt den tilbage i ovnen, og bag videre i ca. 30 minutter, til fyldet har sat sig, og crumblen er let gylden.
Afkøl cheesecaken på en rist, og sæt den derefter på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Skær cheesecaken i ca. 12 aflange snitter før servering. Servér med ekstra hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk