Herregårdsbøf med bearnaise

7. februar 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Selv om du ikke slår dine folder på en herregård, kan du sagtens kaste dig ud i denne smækre hakkebøf med grønne ærter og hjemmepisket bearnaisesauce. Du må ikke være smørforskrækket, men bare nyde den gode smag og vide, at denne gang er salaten på tallerkenen altså til pynt!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Form 4 store hakkebøffer af kødet, og krydr dem med salt og peber. Lad dem trække lidt på køkkenbordet.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, salt, peber og timian, og bag dem i ovnen i 45 minutter.
Brun bøfferne i olie på en pande ved høj varme på hver side. Skru ned for varmen, og steg dem færdigt i 4-5 minutter på hver side i smør.
Giv ærterne et hurtigt opkog i en gryde med vand, sigt vandet fra. Vend ærterne med koldt smør, og krydr dem med salt.
Smelt langsomt smørret i en gryde. Fjern estragonbladene fra stilkene, og gem bladene til senere. Pil og hak løg og hvidløg groft sammen med estragonstilkene.
Hæld løg, hvidløg, estragonstilke, peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike i en kasserolle, og kog det ind, til der er 2-3 spiseskefulde tilbage. Sigt blandingen, og hæld 1-2 spsk. af væsken tilbage i gryden.
Hæld æggeblommerne i, og lun blandingen under konstant piskning, til den begynder at tykne og bliver cremet. Hæld det smeltede smør langsomt i (i en meget tynd stråle),mens du fortsætter piskningen. Jo mere smør, du tilsætter, des tykkere bliver saucen. Sørg for, at den ikke bliver over 70°, for så skiller den.
Smag saucen til med finthakkede estragonblade, salt og peber. Servér saucen til hakkebøffer, kartofler, ærter og måske et lille salatblad.

Tip!

Hvis du vil have en endnu finere bearnaise, skal du "klare" smørret, før du pisker det i æggeblommerne: Smelt smørret over svag varme i en gryde, og lad bundfaldet lægge sig. Brug kun den gennemsigtige, klare del af smørret, og kassér bundfaldet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar