Henkogte tomater på glas
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lav en stor portion, og glæd dig til at bruge de henkogte tomater som tomatsauce til fisk, kød eller pasta.
Bemærk
Bagetid: 1½-2 timer.
Ingredienser
Udstyr
patentlågsglas a 370 ml
Sådan gør du
Bring en stor gryde vand i kog. Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i den modsatte ende.
Stil en stor skål koldt vand parat. Læg 4 tomater ad gangen i gryden med det kogende vand, og tag dem op med en hulske, så snart skindet løsner sig lidt. Lad dem køle af i det kolde vand.
Pil forsigtigt skindet af tomaterne. Skær dem i halve eller i store tern.
Bland tomaterne med store stykker hvidløg, skyllede krydderurter, olie, eddike og salt. Læg dem i skoldede patentlågsglas, og tryk tomaterne godt ned, så de står 2 cm fra kanten. Luk glassene.
Stil glassene i en bradepande i ovnen, og fyld vand i bradepanden. Lad tomaterne bage i en 140° varm ovn i 1½-2 timer, til de bobler lidt i overfladen. Sluk for ovnen, åbn ovndøren, og lad glassene køle langsomt af, i takt med at ovnen bliver kold.
Tip!
Når glassene med henkogte tomater er kølet af, kan du opbevare dem i et koldt rum. Efter åbning skal de i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk