Henkogte tomater på glas

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Lav en stor portion, og glæd dig til at bruge de henkogte tomater som tomatsauce til fisk, kød eller pasta.

Bemærk
Bagetid: 1½-2 timer.

Ingredienser

Udstyr

patentlågsglas a 370 ml

Sådan gør du

Bring en stor gryde vand i kog. Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i den modsatte ende.
Stil en stor skål koldt vand parat. Læg 4 tomater ad gangen i gryden med det kogende vand, og tag dem op med en hulske, så snart skindet løsner sig lidt. Lad dem køle af i det kolde vand.
Pil forsigtigt skindet af tomaterne. Skær dem i halve eller i store tern.
Bland tomaterne med store stykker hvidløg, skyllede krydderurter, olie, eddike og salt. Læg dem i skoldede patentlågsglas, og tryk tomaterne godt ned, så de står 2 cm fra kanten. Luk glassene.
Stil glassene i en bradepande i ovnen, og fyld vand i bradepanden. Lad tomaterne bage i en 140° varm ovn i 1½-2 timer, til de bobler lidt i overfladen. Sluk for ovnen, åbn ovndøren, og lad glassene køle langsomt af, i takt med at ovnen bliver kold.

Tip!

Når glassene med henkogte tomater er kølet af, kan du opbevare dem i et koldt rum. Efter åbning skal de i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar