Henkogte tomater med krydderier
6. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det er overraskende nemt at lave henkogte tomater, som du kan bruge på samme måde som dåsetomater. Gem overskydende olie til vinaigretter og dressinger, hvor du ønsker ekstra smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Skyl tomaterne, og hæld dem i rene patentglas. Skyl timiankvistene og chilierne, og læg dem i glassene sammen med laurbærblade, salt og peberkorn. Hæld olie over, til tomaterne er dækket. Luk glasset til uden at lukke det helt.
Sæt glassene på en bageplade i ovnen i 50-60 minutter. Varm tomatblandingen op, til den er lige under kogepunktet (brug eventuelt et stegetermometer). Sluk for ovnen, luk glassene helt, og lad dem blive i ovnen, imens den køler af.
Opbevar tomaterne mørkt og køligt.
Tip!
Har du andre friske krydderurter liggende, skal du endelig proppe dem i glasset sammen med tomaterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk