Henkogte tomater
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Disse henkogte tomater byder på både sødme, syrlighed og masser af smag. Vend evt. de henkogte tomater i friskkogt pasta som en hurtig middag.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær større tomater i mindre stykker. Skyl chili, og hak dem groft. Fordel tomater i skoldede sylteglas sammen med chili, skyllede krydderurter, salt og pillede hvidløgsfed.
Hæld olie over tomaterne, til de er dækket.
Stil glassene i ovnen ved 110°-120°. Læg lågene løst over, og stram dem ikke til. Tomaterne er færdige, når væsken koger let. Det tager ca. 2 timer.
Luk glassene til, så snart de er kolde nok til, at du kan røre ved dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk