Henkogte blommer med skyr og granola
20. december 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De dejlige blommer giver sødme og syrlighed på morgenbordet – og egner sig også oven på en ostemad!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Skyl blommerne, halvér dem, og fjern stenen. Læg dem i et rent glas.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg begge dele i en gryde, og kog det op sammen med vand og sukker.
Hæld væsken over blommerne, og læg låg løst oven på glasset. Sæt glasset i ovnen, og lad det varme godt igennem. Sluk for varmen, så snart væsken begynder at koge. Sæt låget fast (husk grydelapper!),og lad blommerne køle helt af.
Servér de henkogte blommer oven på en god skyr, og drys med din yndlingsgranola.
Tip!
Brug et sylteglas, der er stort nok til, at der er lidt plads i toppen, når du hælder sukkerlagen over blommerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk