Henkogte blommer med kanel
4. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små møre blommer er fulde af smag og sødme og smager skønt til vaniljeis eller sabayonnecreme.
Bemærk
Tid: 1½ time + afkøling
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Skyl blommer, og prik dem med en nål eller et spyd.
Læg blommerne i et rengjort glas sammen med kanel.
Bring vand og sukker i kog, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over blommerne, og sæt låg på.
Stil glasset i et ovnfast fad, og hæld vand i ovnfadet, så glasset står i vandbad.
Sæt fadet med blommeglasset ind i ovnen, og lad det stå i 1 time.
Skru derefter ned på 100°, og lad blommerne henkoge i ovnen i yderligere 30 minutter. Sluk for ovnen, og lad glasset stå derinde, til ovnen er kølet af.
Blommerne kan holde sig ca. 3 måneder på køl. Brug en ren ske, hver gang du tager fra glasset, og servér dem med f.eks. is eller råcreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk