Helstegt ørred med speltsalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Helstegt ørred er lækker sommermad, der passer perfekt på grillen! Servér med en frisk og nem speltsalat.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør fisken ind- og udvendigt. Hak timian, rosmarin og hvidløg groft, og bland det med olien. Skær citronen i skiver.
Skær 3 snit på tværs i fisken, og læg den i en bradepande. Fyld krydderiblanding og citron ind i fisken, og lad den stå på køl i 30 minutter.
Steg fisken i ovnen ved 200º i 30 minutter.
Kog speltkernerne i rigeligt, letsaltet vand i 15-20 minutter. Overhæld dem med rindende koldt vand i en sigte.
Skyl og hak persillen. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Bland speltkernerne med rosiner, persille og pinjekerner, og top med smuldret feta.
Rør citronsaft og olivenolie sammen, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over speltsalaten, og server som tilbehør til den ovnstegte fisk.
Tip!
I stedet for at ovnstege fisken kan du stege den på havegrillen (15 minutter på hver side).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk