Helstegt lammekølle med braiserede rodfrugter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Få det bedste ud af både rodfrugter og lam ved at tilberede det sammen. Rodfrugterne får tilført ekstra smag, og kødet bliver mere saftigt.

Bemærk
Ovntid: Ca. 70 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 230°. Skær små lommer i lammekøllen med en kniv, og fyld halverede hvidløgsfed deri.
Riv skallen af citronen, og gnid lammekøllen grundigt med citronskal, salt og peber. Steg den i ovnen i 20 minutter.
Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove skiver. Tag lammekøllen ud af ovnen, og skru ned til 190°.
Fordel rodfrugterne under lammekøllen, og stil fadet tilbage i ovnen. Steg videre i 40-50 minutter.
Hæld lidt vand over stegen undervejs. Tjek evt. med et stegetermometer, om stegen er, som du ønsker.
Rist spidskommen på en varm pande. Rør den ristede spidskommen sammen med yoghurten, og tilsæt knust hvidløg. Smag til med salt og peber.
Lad lammekøllen hvile ca. 10 minutter, før du skærer den ud. Anret yoghurtdressingen i små skåle.
Servér lammekøllen med braiserede rodfrugter, og brug yoghurtdressingen til at dyppe både kød og rodfrugter i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar