Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Nogle gange er det enkle bare det bedste. Servér en sprød og saftig helstegt kylling med ovnbagte kartofler og en frisk salat med appelsiner.
Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarte, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande.
Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber.
Pensl eller smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne møre.
Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter.
Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder. Servér med kylling og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk