Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com

Nogle gange er det enkle bare det bedste. Servér en sprød og saftig helstegt kylling med ovnbagte kartofler og en frisk salat med appelsiner.

Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarte, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande.
Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber.
Pensl eller smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne møre.
Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter.
Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder. Servér med kylling og kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar