Hellefisk og lun ærtesalat med bacon og linser
11. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne hverdagsret er hurtig at tilberede og mætter godt pga. de grønne linser.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær baconen i strimler. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver på langs.
Steg baconstrimlerne i smør i en dyb pande ved middel varme i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Tilsæt skalotteløg, og lad dem stege med i ca. 2 minutter.
Skyl og afdryp linserne. Hæld linser og ærter i panden, skru ned til middellav varme, og steg det hele sammen i ca. 5 minutter, til ærterne er optøede og gennemvarme. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Steg fiskeloinsene i smør og olie på en pande i ca. 3 minutter på den ene side og derefter i ca. 2 minutter på den anden side, til fisken er netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Fordel den lune ærtesalat på 4 tallerkener, og læg et stykke hellefisk på toppen. Pynt med dild, og servér med citronbåde. <br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk