Hel pighvar i fad
4. marts 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Pighvaren er med sit faste hvide kød en af de lækreste spisefisk. Servér den hel – svømmende i smør og hvidvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rids pighvaren langs rygsøjlen ned til benet. Skær citronen i tynde skiver, og fordel dem over fisken sammen med små smørklatter.
Skyl urterne, og læg halvdelen i et fad. Læg fisken ovenpå og derefter resten af urterne. Hæld vin ved, og krydr med salt og peberkorn.
Bag pighvaren i ovnen i 20-25 minutter under låg (evt. af alufolie). Lad fisken trække i 10 minutter.
Hæld “suppen” fra fisken, og servér den evt. til som sauce. Fjern forsigtigt skindet fra fisken, og løft kødet fra benene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk