Hel pighvar i fad

4. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Pighvaren er med sit faste hvide kød en af de lækreste spisefisk. Servér den hel – svømmende i smør og hvidvin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rids pighvaren langs rygsøjlen ned til benet. Skær citronen i tynde skiver, og fordel dem over fisken sammen med små smørklatter.
Skyl urterne, og læg halvdelen i et fad. Læg fisken ovenpå og derefter resten af urterne. Hæld vin ved, og krydr med salt og peberkorn.
Bag pighvaren i ovnen i 20-25 minutter under låg (evt. af alufolie). Lad fisken trække i 10 minutter.
Hæld “suppen” fra fisken, og servér den evt. til som sauce. Fjern forsigtigt skindet fra fisken, og løft kødet fra benene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar