Heksefingre med hindbærsyltetøj
26. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Blodige, snavsede, afrevne fingre. Lyder det ulækkert? Måske – men de er festlige til halloween, meget nemme at lave, og så smager de faktisk ret godt.
Bemærk
Dejen skal hvile køligt i 1 time for, at du bedst kan trille den til fine fingre. Pakker du den godt ind, holder den sig i op til 2-3 uger på køl eller 2-3 måneder i fryseren, så du kan sagtens lave den klar i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smør i mindre stykker, og hak det ind i melet. Bland rørsukker og vaniljesukker i. Saml dejen med æg og sirup. Lad dejen hvile tildækket og køligt i 1 time.
Del dejen i 20 lige store stykker, og tril dem til fingertykke pølser.
Tryk lidt ind i fingrenes sider, så der formes knoer. Rids eller klip riller, der ligner hudfolder, på oversiden af fingerleddet.
Smut mandlerne. Dyp dem i lidt hindbærsyltetøj, og sæt dem fast som negle yderst på fingrene.
Dekorér det, der skal forestille at være den afrevne fingerrod, med syltetøj, og drys kakaopulver på, så de ser snavsede ud.
Bag heksefingrene ved 180° i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist, og dyp dem i hindbærsyltetøj ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk