Hawaiikoteletter med karrysauce og stegt ananas
Kombinationen af stærk karry og sød ananas sætter madsjæle i flammer og gør retten perfekt til et mandagsstævnemøde.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- svinekoteletter med skaft
- 4
- salt
- peber
- smagsneutral olie til stegning
- 2 spsk.
- smør til stegning
- 10 g
- frisk ananas uden skræl
- 4 skiver
Karrysauce
- smør
- 20 g
- karry
- 1 spsk.
- hvedemel
- 1½ spsk.
- hønsebouillon
- 7 dl
- salt
- peber
Tilbehør
- ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
- 4 dl
- blandet grøn salat
- 125 g
Til servering
- cherrytomater
- 8
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Tilbehør
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider, og brun dem i olie på en pande.
Læg smørret på panden, og steg koteletterne i yderligere 5-6 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen. Tag koteletterne af panden, og lad dem hvile.
Halvér ananasskiverne, og steg dem på samme pande, til de har fået lidt farve.
Karrysauce
Smelt smørret i en lille gryde, og steg karryen forsigtigt, til den dufter kraftigt. Tilsæt mel, og lad det stege med under omrøring i ca. 1 minut.
Hæld bouillon i, lidt ad gangen, til saucen har en god konsistens, og lad den koge godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. en smule ekstra karry.
Pynt koteletter og stegt ananas med cherrytomater og persille, og servér med sauce, ris og salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner