Hawaii-pizza på kartoffelbund

Klassikeren med skinke og ananas er en favorit på pizzakortet hos rigtig mange børnefamilier. Tag ungerne med i køkkenet, og lav jeres egen udgave, hvor den traditionelle hvide pizzabund er skiftet ud med en sprød kartoffelrøsti.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne. Pil løget, og hak det fint. Hak oregano fint. Riv kartofler på den grove side af et rivejern, og knug dem fri for væde i et rent viskestykke. Bland kartofler, løg og oregano sammen i en skål. Tilsæt æg og hvedemel, krydr godt med salt og peber, og rør det hele sammen til en sammenhængende dej.
Tænd ovnen på 215°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør kartoffeldejen ud i en stor cirkel eller firkant (30 x 30 cm) på bagepapiret. Glat dejen ud med en ske, og sørg for, at der ikke er huller i dejen. Bag pizzabunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden og har taget farve i kanterne.
Tag pizzabunden ud af ovnen, og lad den stå i 5 minutter. Smør tomatsauce ud på bunden i et jævnt lag, og drys med revet mozzarella. Skyl og rens champignoner, og skær dem i skiver. Afdryp ananasstykkerne. Fordel skinke, champignon og ananas på pizzaen, og krydr med tørret oregano, salt og peber.
Sæt pizzaen tilbage i ovnen, og bag den i 10-15 minutter, til osten er smeltet, og pizzaen er gylden og sprød.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl og skær æblerne i tern. Rist mandlerne let gyldne på en varm og tør pande, og hak dem groft.
Pres saften af citronen, og rør den sammen med honning og salt. Vend dressingen sammen med spidskål og æbletern, anret salaten i en skål, og drys med mandler.
Drys frisk oregano på pizzaen, og servér den med spidskålssalaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
28. august 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar