Hawaii-pizza

5. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den ligger nr. 1 på hitlisten over danskernes foretrukne købepizza, men den smager endnu bedre, hvis du laver den selv.

Bemærk
Hævetid på køl: 8½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Dæk derefter skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 8 timer (natten over).
Pil rødløget, og skær det i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg løgskiverne i en skål, og vend dem sammen med friskpresset limesaft. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad løgene trække på køl i mindst 20 minutter.
Hæld alle ingredienserne i en skål, og blend det ganske kort sammen med en stavblender til en ensartet tomatsauce.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Tag pizzadejen ud fra køl, og del den i 2 stykker. Rul eller træk hvert stykke dej ud til en stor pizzabund. Læg pizzabundene på hvert sit stykke bagepapir.
Smør tomatsauce på begge pizzabunde, og drys med revet mozzarella. Skær ananaskødet i tynde skiver. Skær skinke og bacon i små tern. Skær skrællen af ananassen, skær den i aflange bjælker, og kassér den grove stok i midten.
Fordel skinke, bacon og ananas på pizzaerne, og krydr med oregano, salt og peber. Træk pizzaerne over på de brandvarme bageplader, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de sprøde og gyldne.
Servér pizzaerne rygende varme toppet med lynsyltede rødløg og frisk oregano. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar