Havresnitter med mørk chokolade og karamelganache
10. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Er du vild med myslibarer, havregrynskager og lignende, vil du elske disse chewy havresnitter, der er nemme at lave og smager himmelsk!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smør og sirup sammen i en gryde, og tag gryden af varmen. Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
Hæld den smeltede smørblanding i, og rør det hele sammen til en ensartet masse. Læg bagepapir i formen, og tryk dejen ud i formen i et jævnt lag.
Bag havrebunden i ovnen i 10-12 minutter, til den er let gylden. Afkøl den på en bagerist, imens du laver ganachen.
Hak den mørke chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløde, sirup og op til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå et øjeblik.
Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver ensartet. Rør salt i. Hæld ganachen ud på kagen i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i ca. 1 time, til ganachen har sat sig.
Hak karamelchokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløde, sirup og salt op til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå et øjeblik.
Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver ensartet. Rør salt i. Hæld karamelganachen oven på det mørke chokoladelag, og sæt kagen på køl i mindst 3 timer.
Løft kagen op af formen, skær alle kanterne af, så kagen bliver helt skarp at se på. Skær kagen i 9 kvadratiske stykker. Dekorér snitterne med smeltet mørk chokolade, og drys med kakaonibs. Lad chokoladepynten sætte sig et øjeblik. Opbevar snitterne i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk