Havrekiks
26. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
De sprøde havrekiks har en let krydret og karamelagtig smag, som opstår, når havregryn blandes med det uraffinerede muscovadosukker og opvarmes. De bliver dog også lækre, hvis du bare bruger almindeligt rørsukker eller brun farin i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland smør og de to slags sukker.
Pisk æg let, og bland det i sammen med mælk og havregryn.
Bland salt, hjortetaksalt og hvedemelet. Si det i blandingen, og ælt dejen sammen.
Rul dejen til en pølse, og tryk den godt sammen, så den bliver fast. Pak den ind i film, og læg den køligt i mindst en time.
Skær dejpølsen i ca. 1 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag havrekiksene i 15-20 minutter ved 170° varmluft, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar kiksene i en kagedåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk