Havregrynsvafler med banan og citronskal
25. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lækre og mættende vafler med gode fibre fra havregryn og en naturlig sødme fra banan. Vaflerne egner sig godt både på brunchbordet og som en fyldig dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Kom alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender eller foodprocessor, og blend det hele godt sammen til en jævn dej.
Varm et vaffeljern godt op, og pensl det med lidt smør. Hæld dej i, og steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde.
Pensl vaffeljernet med lidt smør mellem hver vaffel.
Skyl pærerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl blåbær. Hak chokoladen.
Anret hver vaffel med skyr, karamel, pære, blåbær og chokolade. Servér straks.
Tip!
Lav evt. din egen karamel ved at koge en dåse med kondenseret mælk i 3 timer – dåsen skal være uåbnet og dækket af vand under hele kogetiden. Du kan også købe en dåse kondenseret mælk fra Tørsleff’s, som allerede er kogt til karamel. Det hedder ”karamelliseret kondenseret mælk” og fås i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske vafler.