Havregrynsvafler med avocado og pocherede æg
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Vaffeljernet kan også bruges til at få aftensmaden på bordet i en fart! Med havregryn i dejen får du fiberrige, mættende vafler, som her er toppet med avocado og æg.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet.
Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden.
Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast, og blommen stadig flydende.
Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Flæk avocadoerne. Fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.
Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.
Tip!
At pochere betyder at småkoge i væske, der er cirka 90°-95° varmt. Et perfekt pocheret æg viser en flydende blomme, når det skæres over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk