Havregrynssmåkager med rosiner
15. maj 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Sprøde småkager med havregryn, der giver en grovere krumme og en dejlig smag. Rosiner giver både bid og god smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom havregryn, kokosmel, hvedemel, sukker, vaniljesukker, kanel, muscovadosukker og rosiner i en stor skål.
Varm smør, honning og vand i en gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Sluk for blusset, kom natron i, og rør godt, til blandingen er luftig.
Bland smørmassen med de tørre ingredienser. Tril dejen til små kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk god plads imellem kagerne.
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 170° i 18-20 minutter. Hold øje med dem. Lad kagerne afkøle helt på en rist.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose, klip en lille hul, og sprøjt striber over de afkølede cookies.
Lad chokoladen sætte sig inden servering.
Tip!
Du kan også lave flere chokoladestriber med hvid chokolade og mørk chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk