Havregrynssmåkager med romsmørcreme

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Fyld kagedåserne med en portion chewy havregrynskager med sød smørcreme. Kagerne kan sagtens holde sig hele weekenden, hvis du opbevarer dem i en lukket beholder på køl.

Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, salt, bagepulver, natron, kanel og vaniljepulver sammen i en skål.
Pisk smør, sukker og brun farin lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt æg og æggeblomme en ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend melblandingen i smørblandingen, til dejen er tyk og ensartet. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Form ca. 40 runde kugler af dejen, og fordel dem på 4 bageplader med bagepapir. Lad der være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud under bagning.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er flydt ud og er let gyldne. Afkøl dem på pladen i 5 minutter, og flyt dem derefter over på en bagerist, hvor de afkøler helt.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, smør, flormelis, æggeblomme og rom godt sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter, til smørcremen er lys og cremet.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose, og sprøjt lidt creme ud på halvdelen af de afkølede havregrynskager. Læg de øvrige kager ovenpå, og pres de færdige kager let sammen, så cremen når næsten ud til kanten. Opbevar kagerne i en lukket beholder på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar