Havregrynskager med smørcreme

De knasende sprøde havregrynskager lagt sammen med luftig smørcreme var populære i barndommen, og de holder stadig.

Havregrynskager med smørcreme
31-60 min.

(7)

April 1, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Smag smørcremen til med stærk kaffe, stødt kanel eller lidt mørk rom, hvis du ønsker en creme med ekstra raffineret smag.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Havregrynskager med smørcreme – verdens bedste opskrift!

At tage en bid af disse uimodståelige havregrynskager, dyppet i mørk chokolade og lagt sammen om en fuldfed smørcreme, er som fluks at blive sendt tilbage til barndommen! 

De indeholder nemlig alle de smagfulde ingredienser, som en god, gammeldags havregrynskage skal bestå af: havregryn, smør, æg og sukker – og så er kagerne bagt helt sprøde i ovnen. 

Her kommer de klassiske småkager tilmed i en deluxe-version, hvor de efterfølgende har fået selskab mørk chokolade og en hjemmelavet smørcreme, som uden tvivl tager kagerne til nye højder. 


Sådan kan du variere dine havegrynskager 

Selvom havregrynskagerne består af forholdsvis få ingredienser, så kan du sagtens eksperimentere med at variere dem, alt efter hvad du bedst kan lide. Tilsæt for eksempel lakridspulver, nødder eller finthakket, tørret frugt til dejen, eller dyp de færdigbagte i lys eller hvid chokolade i stedet for mørk. 

Du kan også se tippet i opskriften herover om, hvad du kan tilsætte til selve smørcremen for at få en dybere smag. Den milde og søde vaniljesmag kan nemlig sagtens skiftes ud med en kraftigere smag af f.eks. kaffe, kanel eller rom.

Er du mere til den helt enkle version af havregrynskagerne, så kan du selvfølgelig sagtens undlade både ekstra ingredienser, chokolade og smørcreme. Småkagerne smager nemlig også skønt helt naturel. Og så er de tilmed både lette og hurtige at lave! Sprøjt evt. lidt chokolade henover kagerne, hvis de skal have lidt ekstra luksus.

Havregrynskager uden æg og smør 

Faktisk kan havegrynskagerne også laves både uden æg og smør. 

I stedet for æg kan det være en god idé at tilsætte lidt lys sirup for at sørge for, at kagerne hænger godt sammen.  Smørret er med til at gøre kagerne sprøde, men du kan eksperimentere med at erstatte den animalske eller plantebaserede udgave med for eksempel kokossmør. Olie vil dog ikke have samme effekt. 

En anden mulighed, som tilmed resulterer i en sundere udgave af havregrynskagerne, er at tilsætte en stor, moden banan til dejen. Så kan du undlade både fedtstof og sukker, men småkagerne vil få en lidt anden, mere fast konsistens. Supplér eventuelt dejen med ekstra smagsgivere som nødder eller tørret frugt.

Måske du også kan li'