Havregrynskager med banan og kokos

1. februar 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

De klassiske havregrynskager har fået en sundere overhaling. Brug kokosolie i stedet for smør og moste bananer i stedet for sukker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Mos bananer med en gaffel, og bland bananmosen sammen med kokosmel, havregryn og mandelmel.
Tilsæt kokosolie, tranebær og kanel. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse. Hak chokoladen fint, og vend den i.
Tril massen til små kugler, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de bliver lidt flade.
Drys med kokosmel, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en rist. Opbevar kagerne i en tætlukket dåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Havregrynskager

De små buttede og rustikke havregrynskager bliver ofte serveret til kaffen, og det er forståeligt, for de smager skønt.

I denne har de fået en sundere overhaling, da smørret er skiftet ud med kokosolie og sukkeret med moste bananer. Ønsker du det, kan du selvfølgelig sagtens bruge smør i stedet for kokosolie.

Kagerne holder sig bedst, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, f.eks. en kagedåse. De kan dog også sagtens fryses og tages op, når de skal bruges.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar