Havregrynscrumble med mango og mandler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
I England serveres crumblecake typisk til eftermiddagsteen. Denne variant indeholder sød mango og lækre mandler.
Ingredienser
Udstyr
fire ovnfaste portionsforme (ramekiner)
Sådan gør du
Skræl mangoen, og skær frugtkødet fri af stenen i midten. Skær frugtkødet i små tern, og vend dem med kanel og rørsukker.
Smør ovnfaste portionsforme med smør, og fordel mangoternene i formene.
Bland havregryn, hvedemel og kokosmel i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det med havregrynsblandingen til en klumpet, grynet masse. Vend rørsukker, cashewnødder og mandler i.
Drys crumblen over mangoternene i formene.
Bag crumblecakes i en 200° varm ovn i 8-10 minutter, og servér med cremefraiche.
Tip!
Hvis du ikke har små ovnfaste forme, kan du i stedet bruge en almindelig tærteform på ca. 20 cm i diameter. Så skal bagetiden bare øges til 30 minutter ved 200°. Overfladen skal være sprød og gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk