Havregrynsboller med tørret frugt

16. januar 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Tøm ud i lagrene med tørret frugt, og bag søde grovboller, der er perfekte til den lille sult.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: Ca. 2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld 1½ dl kærnemælk over havregrynene, og lad det trække i 10 minutter.
Lun den sidste dl mælk. Rør gæren ud i mælken, når den er lillefingervarm.
Pisk æggene let sammen i en skål. Hæld ca. ¾ af æggemassen i mælken, og gem det sidste til pensling.
Bland salt, sukker, kardemomme, de udblødte havregryn, grahamsmel og det meste af hvedemelet dejen. Rør det bløde smør i, og ælt til smørret er helt indarbejdet.
Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Fortsæt med at ælte i 5 minutter.
Skær figner og abrikoser i mindre stykker, og rør dem i dejen sammen med rosiner. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Form dejen til ca. 12 boller, og læg dem i en bradepande (ca. 22x30 cm),der er beklædt med bagepapir, så bollerne står med ca. 1 cm’s mellemrum. Lad dem hæve i 30 minutter, og varm imens ovnen op til 215°.
Pensl bollerne med det sidste af de sammenpiskede æg, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip!

Her er brugt figner, abrikoser og rosiner, men du kan sagtens eksperimentere med andre former for tørret frugt eller kun den ene slags, bare mængden er nogenlunde den samme som i opskriften. Prøv også at tilføje en håndfuld nødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar