Havregrødsknækbrød med sesam
30. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Brug en rest havregrød fra morgenmaden, eller lav en ny portion. Variér selv knækbrødene med dine foretrukne frø og kerner.
Bemærk
Bagetid: 1 time og 20 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, kanel, salt, mælk og vand i en gryde, og bring det langsomt i kog. Kog havregrøden ved middel varme i ca. 5 minutter, til den er cremet og har en fast konsistens. Tag gryden af varmen.
Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør havregrøden ud på bagepladen i et jævnt og tyndt lag. Drys sesamfrø og flagesalt over grøden.
Bag knækbrødet i ovnen i 1 time og 20 minutter, til det er let gyldent og sprødt.
Afkøl knækbrødet helt på en bagerist, og bræk eller skær det i rustikke stykker. Opbevar knækbrødene i en lukket beholder eller et glas med tætsluttende låg indtil servering.
Tip!
Servér knækbrødene med smør, pesto eller ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk