Havregrødsknækbrød med sesam

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Brug en rest havregrød fra morgenmaden, eller lav en ny portion. Variér selv knækbrødene med dine foretrukne frø og kerner.

Bemærk
Bagetid: 1 time og 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, kanel, salt, mælk og vand i en gryde, og bring det langsomt i kog. Kog havregrøden ved middel varme i ca. 5 minutter, til den er cremet og har en fast konsistens. Tag gryden af varmen.
Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør havregrøden ud på bagepladen i et jævnt og tyndt lag. Drys sesamfrø og flagesalt over grøden.
Bag knækbrødet i ovnen i 1 time og 20 minutter, til det er let gyldent og sprødt.
Afkøl knækbrødet helt på en bagerist, og bræk eller skær det i rustikke stykker. Opbevar knækbrødene i en lukket beholder eller et glas med tætsluttende låg indtil servering.

Tip!

Servér knækbrødene med smør, pesto eller ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar