Havregrødsboller
17. april 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Har du en rest havregrød tilovers fra morgenen før, så lad det endelig ikke gå til spilde. Brug det i en portion bløde luftige boller. Har du ikke en rest, får du også en hurtig opskrift på grøden herunder.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregryn og vand i en lille gryde, og rør det sammen til en grød. Har du en rest havregrød, skal du bruge 300 g.
Smuldr gæren, og rør den ud i kærnemælk i en skål. Smelt smør i en lille gryde, lad det køle lidt af, og rør det i blandingen.
Bland æg, sukker, salt, afkølet havregrød og fuldkornsmel sammen i skålen til en dej.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Den skal være lidt klistret. Smør en beholder med lidt olie, og sæt dejen på køl natten over med låg på.
Vend forsigtigt dejen ud på bordet, og del den i 10-12 i stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og drys med lidt havregryn på toppen.
Lad bollerne hæve lunt i 30 minutter. Tænd ovnen på 225°.
Bag bollerne ca. 15 minutter med vand i bunden af ovnen, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på ren bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk