Havregrød med yoghurt, tørret frugt og nødder

11. april 2021 af .

Foto: Line Falck

Opgradér den daglige morgengrød til en havregrød deluxe med en knasende lækker topping af nødder, græsk yoghurt og tørret frugt. Så holder mætheden hele vejen til frokost.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland havregryn og mælk i en gryde, og bring det i kog. Når det begynder at boble, skruer du næsten helt ned for blusset og lægger låg på.
Lad grøden simre stille i 10-12 minutter, eller til grøden er færdigkogt. Du skal tænke på grøden som en risengrød og derfor røre i den jævnligt, så den ikke brænder på.
Smag den færdigkogte grød til med en lille smule salt.
Anret grøden i skåle, og top med græsk yoghurt, nødder, rosiner og tørrede bær.
Dryp med lidt ahornsirup, og servér straks.

Tip!

Lav evt. en lille skål med ekstra topping, som kan drysses på grøden undervejs eller gemmes til dagen efter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til havregrød

Havregrød er manges favorit, når det kommer til morgenmad. Den er nem at lave, mætter dejligt og smager skønt – især hvis du forkæler den lidt ekstra med lækker topping.

Skal havregrød laves på vand eller mælk?

Du kan lave havregrød på både vand og mælk – eller en blanding. Det er en smagssag, så der findes ikke et endegyldigt svar. Mælk giver en mere cremet konsistens og rundere smag, imens vand gør, at grynene træder mere frem. Har du en pose gryn i skabet, kan du altid lave grød med vand fra hanen. 

Skal jeg vælge finvalsede eller grovvalsede havregryn?

Igen er det en smagssag. De grove gryn giver (sjovt nok) en grovere grød, imens de fine giver en mere jævn og ensartet grød. Du kan bruge begge dele.

Topping til havregrød

Du kan spise havregrøden som den er, men du kan også servere den med lækker topping. F.eks. som i opskriften her, hvor den serveres med yoghurt, tørret frugt og nødder. Du kan også bruge frisk frugt skæret i tern. Det giver en dejlig friskhed til den lidt tunge grød. Skal grøden være ekstra luksuriøs, kan du servere den med hjemmelavet saltkaramel. Kun fantasien sætter grænser.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar