Havregrød med yoghurt, tørret frugt og nødder

Opgradér den daglige morgengrød til en havregrød deluxe med en knasende lækker topping af nødder, græsk yoghurt og tørret frugt. Så holder mætheden hele vejen til frokost.

Havregrød med yoghurt, tørret frugt og nødder
0-30 min.

(1)

April 11, 2021 af Kristine HøegFoto: Line Falck

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Lav evt. en lille skål med ekstra topping, som kan drysses på grøden undervejs eller gemmes til dagen efter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Gode tips til havregrød

Havregrød er manges favorit, når det kommer til morgenmad. Den er nem at lave, mætter dejligt og smager skønt – især hvis du forkæler den lidt ekstra med lækker topping.

Skal havregrød laves på vand eller mælk?

Du kan lave havregrød på både vand og mælk – eller en blanding. Det er en smagssag, så der findes ikke et endegyldigt svar. Mælk giver en mere cremet konsistens og rundere smag, imens vand gør, at grynene træder mere frem. Har du en pose gryn i skabet, kan du altid lave grød med vand fra hanen. 

Skal jeg vælge finvalsede eller grovvalsede havregryn?

Igen er det en smagssag. De grove gryn giver (sjovt nok) en grovere grød, imens de fine giver en mere jævn og ensartet grød. Du kan bruge begge dele.

Topping til havregrød

Du kan spise havregrøden som den er, men du kan også servere den med lækker topping. F.eks. som i opskriften her, hvor den serveres med yoghurt, tørret frugt og nødder. Du kan også bruge frisk frugt skæret i tern. Det giver en dejlig friskhed til den lidt tunge grød. Skal grøden være ekstra luksuriøs, kan du servere den med hjemmelavet saltkaramel. Kun fantasien sætter grænser.

Prøv også: Havregrød med kanelstegte æbler

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'