Havregrød med yoghurt, tørret frugt og nødder
Opgradér den daglige morgengrød til en havregrød deluxe med en knasende lækker topping af nødder, græsk yoghurt og tørret frugt. Så holder mætheden hele vejen til frokost.
(1)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Gode tips til havregrød
Havregrød er manges favorit, når det kommer til morgenmad. Den er nem at lave, mætter dejligt og smager skønt – især hvis du forkæler den lidt ekstra med lækker topping.
Skal havregrød laves på vand eller mælk?
Du kan lave havregrød på både vand og mælk – eller en blanding. Det er en smagssag, så der findes ikke et endegyldigt svar. Mælk giver en mere cremet konsistens og rundere smag, imens vand gør, at grynene træder mere frem. Har du en pose gryn i skabet, kan du altid lave grød med vand fra hanen.
Skal jeg vælge finvalsede eller grovvalsede havregryn?
Igen er det en smagssag. De grove gryn giver (sjovt nok) en grovere grød, imens de fine giver en mere jævn og ensartet grød. Du kan bruge begge dele.
Topping til havregrød
Du kan spise havregrøden som den er, men du kan også servere den med lækker topping. F.eks. som i opskriften her, hvor den serveres med yoghurt, tørret frugt og nødder. Du kan også bruge frisk frugt skæret i tern. Det giver en dejlig friskhed til den lidt tunge grød. Skal grøden være ekstra luksuriøs, kan du servere den med hjemmelavet saltkaramel. Kun fantasien sætter grænser.
Prøv også: Havregrød med kanelstegte æbler
Powered by Froala Editor