Havregrød med stegte svampe
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Havregrød ... så tænker du sikkert morgenmad, men kombineret med gode sager fra glas og en håndfuld friske krydderurter kan grøden sagtens spises til frokost eller aften.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget. Skær bacon i tern. Svits bacon og løg i olie i en varm gryde, til det hele er gyldenbrunt.
Rens og hak svampene. Svits svampene i gryden sammen med løg og bacon, til svampene falder sammen og får farve. Tilsæt soltørrede tomater skåret i små tern.
Bland havregryn og vand i gryden, og kog det op. Lad grøden koge under låg ved middelsvag varme.
Rør ofte i grøden, og lad den koge i ca. 5 minutter, til havregrynene er kogt ud. Tilsæt evt. mere vand, så grøden får en blød og ikke for tyk konsistens.
Vend friskrevet parmesan i havregrøden sammen med oliven, hakkede timianblade og evt. hakket persille eller basilikum. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Tip!
Brug resterne af grøden til klatkager dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk