Havregrød med kanelstegte æbler og ingefærsirup

18. marts 2022 af .

Foto: Peter Kam

Kanelstegte æbler, knasende granola og spicy ingefærsirup. Det lyder næsten som en dessert, men drysser du det over havregrøden, kan du godt få lov at spise det til morgenmad. Måske du skal lave en portion i weekenden?

Ingredienser

Sådan gør du

Kog vand, mandelmælk, havregryn og salt til cremet grød i en gryde. Husk at røre rundt.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Rør ingefær og ahornsirup sammen, og lad det trække i 5 minutter.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter, så de bliver bløde og let gyldne. Drys kanel over æblerne.
Placér de kanelstegte æbler på toppen af grøden, og hæld ingefærsirup over æblerne.
Servér grøden med granola og cremefraiche.

Tip!

Koger du havregrød på mandelmælk, får den en ekstra cremet smag, og du kan godt ane mandlerne i mælken en smule. Men det virker naturligvis lige så godt med almindelig mælk, hvis du kun har det hjemme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar