Havregrød med kanelstegte æbler og ingefærsirup
18. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Kanelstegte æbler, knasende granola og spicy ingefærsirup. Det lyder næsten som en dessert, men drysser du det over havregrøden, kan du godt få lov at spise det til morgenmad. Måske du skal lave en portion i weekenden?
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vand, mandelmælk, havregryn og salt til cremet grød i en gryde. Husk at røre rundt.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Rør ingefær og ahornsirup sammen, og lad det trække i 5 minutter.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Steg æblerne i smør på en pande i 3-4 minutter, så de bliver bløde og let gyldne. Drys kanel over æblerne.
Placér de kanelstegte æbler på toppen af grøden, og hæld ingefærsirup over æblerne.
Servér grøden med granola og cremefraiche.
Tip!
Koger du havregrød på mandelmælk, får den en ekstra cremet smag, og du kan godt ane mandlerne i mælken en smule. Men det virker naturligvis lige så godt med almindelig mælk, hvis du kun har det hjemme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk