Havregrød med bagte blommer
6. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Grød har fået en velfortjent renæssance, og denne version med kardemommekrydrede blommer på toppen skal nok få dig til at springe ud af sengen om morgenen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregryn, vand, mandelmælk og salt op i en gryde, og rør sammen til en grød.
Skyl, halvér og udsten blommerne. Steg blommerne i smør ved lav varme på en pande, til de begynder at blive bløde. Drys sukker og kardemomme over blommerne, og sluk for varmen.
Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.
Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Rør skal og yoghurt sammen.
Top grøden med bagte blommer, yoghurt og mandelflager. Servér straks.
Tip!
Havregrøden er kogt på mandelmælk, som sagtens kan erstattes med almindelig mælk, alt efter hvad du foretrækker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske skal du også smage:Havregrød med kanelstegte æbler
Powered by Froala Editor