Havregrød med æblemos
27. oktober 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Find æbletræets (eller butikkens) rødeste æbler, og prøv at koge egen æblemos. Beholder du skrællen, får mosen en smuk lyserød farve, som både smager godt og pynter oven på din havregrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud.
Kog æbler, vaniljestang- og korn, rørsukker og vand i en gryde i 10-12 minutter, eller til æblerne er møre.
Blend æblerne helt fint med en stavblender, og smag æblemosen til med sukker.
Lad æblemosen køle af, hæld den på rene, skoldede glas, og opbevar den i køleskabet.
Kog havregryn, mandelmælk, vand og salt sammen i en gryde til en cremet grød. Rør rundt undervejs.
Pil granatæblekernerne. Servér grøden med æblemos, cremefraiche, granola og granatæblekerner. Drys lidt kanel over grøden ved servering.
Tip!
Vil du variere grøden, kan du bruge andre slags mælk. Prøv f.eks. at koge den med kokosmælk eller rismælk i stedet for mandelmælk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk