Havregrød med æble, tranebær og sirup
30. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Havregrød smager skønt, især når den vendes med revet æble og toppes med lækre sager som friske tranebær og sød ahornsirup. Så kan grøden lige pludselig også fungere som dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld havregryn, mælk, salt og vaniljekorn i en kasserolle.
Skyl og riv æblerne med skræl, og kom dem i kasserollen.
Lad grøden simre under omrøring over lav varme i 3-5 minutter.
Vend tranebærrene med ahornsirup.
Anret grøden med tranebær, og dryp evt. med mere ahornsirup.
Tip!
Tranebær fra frost kan bestemt bruges – ellers drop både tranebær og sirup, og top med granatæblekerner som et sundere alternativ.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på klassisk havregrød.
Powered by Froala Editor