Havrebarer med mælkechokolade og flagesalt
11. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Barerne er seje og chewy og har tilsat honning i både bund og chokoladetopping.
Bemærk
Afkøling i alt: 4 timer og 20 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smør, honning og sirup sammen i en gryde ved lav varme. Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld den smeltede smørblanding i, og rør det hele sammen. Læg bagepapir i formen, og tryk dejen ud i formen i et jævnt lag.
Bag havrebunden i ovnen i 10 minutter, til den er let gylden og bobler op. Tag den ud af ovnen, og afkøl den i ca. 20 minutter.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløde og honning til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå et øjeblik. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig. Fordel ganachen på havrebunden i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer.
Skær kagen i 10 aflange barer, og drys med flagesalt på toppen. Opbevar snitterne i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk