Havrebarer med mælkechokolade og flagesalt
Barerne er seje og chewy og har tilsat honning i både bund og chokoladetopping.

0-30 min.
(0)
11. september 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Bemærk:Afkøling i alt: 4 timer og 20 minutter
Ingredienser
stk.
Havrebund
- smør
- 120 g
- flydende honning
- 30 g
- mørk sirup
- 30 g
- havregryn
- 200 g
- sukker
- 100 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- bagepulver
- 1 tsk.
- salt
- ¼ tsk.
Chokoladeganache
- mælkechokolade
- 200 g
- piskefløde
- 1 dl
- flydende honning
- 1 spsk.
Til servering
- flagesalt til drys
- 1 tsk.
Udstyr
- 1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Havrebund
Tænd ovnen på 200°. Smelt smør, honning og sirup sammen i en gryde ved lav varme. Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld den smeltede smørblanding i, og rør det hele sammen. Læg bagepapir i formen, og tryk dejen ud i formen i et jævnt lag.
Bag havrebunden i ovnen i 10 minutter, til den er let gylden og bobler op. Tag den ud af ovnen, og afkøl den i ca. 20 minutter.
Chokoladeganache
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløde og honning til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå et øjeblik. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig. Fordel ganachen på havrebunden i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer.
Servering
Skær kagen i 10 aflange barer, og drys med flagesalt på toppen. Opbevar snitterne i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner