Havrebarer med mælkechokolade og flagesalt

Barerne er seje og chewy og har tilsat honning i både bund og chokoladetopping.

Havrebarer med mælkechokolade og flagesalt
0-30 min.

(0)

11. september 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Bemærk:Afkøling i alt: 4 timer og 20 minutter

Ingredienser

stk.

Havrebund

smør
120 g
flydende honning
30 g
mørk sirup
30 g
havregryn
200 g
sukker
100 g
vaniljesukker
1 tsk.
bagepulver
1 tsk.
salt
¼ tsk.

Chokoladeganache

mælkechokolade
200 g
piskefløde
1 dl
flydende honning
1 spsk.

Til servering

flagesalt til drys
1 tsk.

Udstyr

  • 1 firkantet bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

Havrebund

Tænd ovnen på 200°. Smelt smør, honning og sirup sammen i en gryde ved lav varme. Bland havregryn, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld den smeltede smørblanding i, og rør det hele sammen. Læg bagepapir i formen, og tryk dejen ud i formen i et jævnt lag.
Bag havrebunden i ovnen i 10 minutter, til den er let gylden og bobler op. Tag den ud af ovnen, og afkøl den i ca. 20 minutter.

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Bring fløde og honning til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå et øjeblik. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig. Fordel ganachen på havrebunden i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer.

Servering

Skær kagen i 10 aflange barer, og drys med flagesalt på toppen. Opbevar snitterne i en lukket beholder på køl indtil servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'