Hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Sød hasselnøddemarengs og med skøn rabarberkompot. Prøv også at bage marengs med mandler i flager eller hakkede valnødder.
Bemærk
Bagetid i alt: 70 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne. Snit dem i mindre stykker på skrå, og læg dem i et ovnfast fad.
Riv appelsinskallen fint. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland appelsinskal med sukker og vaniljekorn.
Drys appelsin-vanilje-sukkeret ud over rabarberstykkerne, og læg også den flækkede vaniljestang ned i fadet. Dæk fadet med alufolie, bag rabarberne i ovnen i 20 minutter, og lad kompotten køle af.
Sæt ovnen på 120°. Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank. Vend 1/4 af hasselnøddeflagerne i massen.
Form marengsen i små toppe på en bageplade. Drys resten af nøddeflagerne over marengsene, og bag dem i 45-50 minutter, til marengsen er sprød, men stadigvæk fint hvid.
Læg nogle skefulde vaniljeis og rabarberkompot i dessertglas. Knus nogle marengstoppe, og fordel dem ovenpå. Servér straks med flere nøddemarengs til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv sammen med: Vores bedste opskriftpå rabarberkompot