Hasselnøddemarengs med rabarberkompot og is

Sød hasselnøddemarengs og med skøn rabarberkompot. Prøv også at bage marengs med mandler i flager eller hakkede valnødder.

Bemærk
Bagetid i alt: 70 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne. Snit dem i mindre stykker på skrå, og læg dem i et ovnfast fad.
Riv appelsinskallen fint. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland appelsinskal med sukker og vaniljekorn.
Drys appelsin-vanilje-sukkeret ud over rabarberstykkerne, og læg også den flækkede vaniljestang ned i fadet. Dæk fadet med alufolie, bag rabarberne i ovnen i 20 minutter, og lad kompotten køle af.
Sæt ovnen på 120°. Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank. Vend 1/4 af hasselnøddeflagerne i massen.
Form marengsen i små toppe på en bageplade. Drys resten af nøddeflagerne over marengsene, og bag dem i 45-50 minutter, til marengsen er sprød, men stadigvæk fint hvid.
Læg nogle skefulde vaniljeis og rabarberkompot i dessertglas. Knus nogle marengstoppe, og fordel dem ovenpå. Servér straks med flere nøddemarengs til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar